Банкеръ Daily

Борисов се помоли на управляващите:

Внесете в парламента решение за РСМ 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи настойчива молба към управляващите да вкарат френското предложение за Северна Македония в пленарната зала.

"За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред - Северна Македония и Албания и приемане на бюджета", заяви той от централата на партията.

Френското предложение за решаването на проблема със Северна Македония е най-доброто решение. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в нарочно изявление пред медиите.

Той призова премиера Кирил Петков да внесе предложението в парламента и управляващите в Народното събрание да го приемат и да отпушат пътя на Скопие към преговорите.

"Стига с квалификация и обиди!  Кирил Петков не е "страхливец", извинявам се за вчера. Той е "герой" и ние днес му даваме възможност на Европейския съвет да станат и да му ръкопляскат на крака. А ако България стане тъмния субект на Балканите и ако счупим и правителството на Северна Македония, вие ще работите в услуга на г-жа Митрофанова", посочи лидерът на ГЕРБ. 

Борисов призова да се спре с квалификациите и обидите и да се пристъпи към работа, за да бъде решен проблемът. "Спрете да изричате квалификации. Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала. Вие ще оберете аплодисментите на целия Европейски съвет", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призна, че в протокола, който трябва да се подпише, има неща, които трябва да бъдат уточнени, но "следващите поколения ще знаят, че България не е причина за спирането на РСМ и Албания в ЕС".

"Днес е исторически ден за Европа и за света, защото има възможност и Украйна, и Молдова, и РСМ, и Албания, и Грузия, с различен статут, да влязат в Съюза и той да стане по-силен. Ние сме убедени европейци и това е най-правилното", категоричен бе той. И се ядоса на думите на Кирил Петков, че задвижването на процеса няма как да стане днес.

"За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред - Северна Македония и Албания и приемане на бюджета" заяви Бойко Борисов и призова депутатите си да приемат актуализацията на бюджета.

"Има огромни спекулации по темата за бюджета", добави той.

Лидерът на ГЕРБ каза, че имат по-добри предложения за бюджета, а този на управляващите е нефелен и счупен.
По думите му правителството беше свалено заради тяхната арогантност и защото са изпаднали в изолация в парламента.

"Аз им предлагам на всички, нека се върнем към предизборните програми. Сега програми няма. Да се върнем към програмите. Аз затова казвам партия, която подкрепя влизането ни в Еврозоната, партия, която е на страната на Украйна и твърдо зад НАТО и ЕС, партия, която е за разширяване на Западните Балкани, партия, която е за пълна диверсификация и от газа, и от петрола, за нашите партньори. Винаги може да се намери формула по тези важни задачи - съдебна система, реформи истински - да седнат и да говорят компетентните от всяка една партия хора и да ги решат", заяви Борисов.

"Ние понесохме тежестта си вчера. Сигурно ще изгубим избиратели, но ще спечелим в дългосрочен план обединени, силни, Западни Балкани", каза още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във