Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО: Заставаме твърдо зад действията на полицията в гетата в Пловдив и Асеновград

Заставаме твърдо зад действията на полицията в в гетата в Пловдив и Асеновград, заявиха в декларация от ВМРО. Бунтът срещу Каракачанов в Столипиново беше предвождан от ислямисти. Това се казва в позиция на ВМРО. Повод за изявлението е полицейската акция срещу разпространение на наркотици в гетата в двата града, в следствие на която ромитетам предизвикаха безредици и отново поискаха оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов.

"Ние, Патриотите от ВМРО, сме категорични, че полицията е действала законно и професионално. Според ВМРО напрежението след акцията срещу наркодилъри е организирано и предизвикано от общинския съветник Айри Мурад от партията на Орхан Исмаилов – НПСД, която е част от новата коалиция на Веселин Марешки. "Той е скандално известен в Пловдив с проповядването на радикален ислям, насаждането на междуетническо напрежение и опити за злоупотреби с общински средства. Айри Мурад открито проповядва, че  жените не трябва да работят и трябва да носят бурки. В интервю пред национална медия преди време той даже се похвали, че извежда жена си веднъж седмично, кара я да ходи забулена и не ѝ позволява да работи.", подчертават от ВМРО.

Налагането на ред и законност в гетата е част от програмата, която Каракачанов ще представи официално пред Министерски съвет следващата седмица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във