Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО заподозря сделка за имотите на Сакскобургготски

България не трябва "мълчаливо и лекомислено" да отстъпва бившите царски имоти на Симеон Сакскобургготски. Това се казва в позиция на партия ВМРО. Според нея трябва да се създаде закон, който в крайна сметка да опази държавните имоти.

Любопитно е ,че в момента лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е заедно със Сакскобургготски и премиера Бойко Борисов на официално посещение в Саудитска Арабия. От партията - коалиционен партньор в управлението обаче, са непримирими по казуса.

"Виждаме опити за "сделка" със Сакскобургготски – явно срещу предполагаеми негови международни контакти. Последните са доста съмнителни, но показват желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си", пишат от ВМРО. Те напомнят, че България отдавна е република, макар и това да е решено с "нелегитимен референдум", който следва да се повтори "в интерес на коректността".

От партията се обръщат и към бившия премиер: "Питаме: заради това ли беше всичко, господин Сакскобургготски? За да си върнете имотите? Не е ли това обидно към собствената Ви фамилна привързаност към България. Към кое в България е привързана Вашата фамилия? Към дворците ли? Господин Сакскобургготски, покажете великодушието, което настоявате, че имате. И се откажете от претенции!"

ВМРО отбелязват и грозния, според тях, маниер на някои медии да се обръщат към него с "Ваше Величество", недопустимо както от гледна точка на протокола, така и на фактите.

Темата за царските имоти е отново на дневен ред, след като се разбра, че регионалното министерство е предложило отлагане на две дела - за "Врана" и за "Царска Бистрица", с цел постигане на споразумение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във