Банкеръ Daily

На предстоящите избори

ВМРО започва консултации за обединение на патриотичните формации

ВМРО започва консултации за обединение на българските патриотични формации на предстоящите предсрочни избори. Решението е взето днес на заседание на ръководството на партията.

Поканата е отправена към формациите, които подкрепят радикална промяна на конституционния ред в държавата, а именно - президентска република, изваждане на прокуратурата от съдебната система и промяна в работата на парламента - чрез ограничаване до 3 на мандатите на народните представители и работа на две сесии през годината.

"България като цяло и българските патриоти, консерватори, всички, които смятат, че националният интерес е по-важен от обслужването на външни интереси, трябва да намерят своята консолидация. Не говорим само за партии, говорим за неправителствени организации, за лидери на обществено мнение, всъщност всички, които смятат, че те трябва да имат български вектор в политиката, която се кове в НС. Ще бъдат поканени на един широк и отворен формат, който ще се проведе в края на следващата седмица", коментира съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

С "Има такъв народ" не са водени разговори за съвместно явяване на изборите, каза Искрен Веселинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във