Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО внесе близо 8000 подписа в ЦИК

ВМРО внесе документи за регистрация за изборите на 4 април

Близо 8000 подписа внесе ВМРО за регистрацията си в Централната избирателна комисия. Партията се явява самостоятелно на парламентарните избори на 4 април, а с решението беше сложен край на коалицията "Обединени патриоти". Очакванията на партията са да измести ДПС, заяви председателят на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов. 

"Надяваме се в следващия парламент всички български партии, с изключение на ДПС, наистина да застанат зад една обща платформа и пет-шест неща, важни за държавата. Всички да ги подкрепят, защото това разделение, което се случва в момента в българското общество, не е полезно нито за България, нито за гражданите на България. Смятаме, че политиците трябва да си преглътнат егото и да работят за интересите на българските граждани и на България. Да излезем по-бързо от тази икономическа криза, която е свързана с пандемията", каза Ангелов.

След разпада на "Обединени патриоти" бившият коалиционен партньор на ВМРО - НФСБ се явява на парламентарните избори заедно с "Воля" на варненския бизнесмен Веселин Марешки. Неочакваният съюз между Марешки и лидера на НФСБ Валери Симеонов предизвика бурни реакции. Двамата също обявиха, че загърбили егото си и обидите от миналото, за да работят за България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във