Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО влизат сами в битката за София

ВМРО ще обяви свой кандидат, с който ще се включи в битката за София. Това съобщи евродепутатът от патриотичната формация Ангел Джамбазки пред журналисти след регистрацията на партията за предстоящите местни избори на 27 октомври. Воеводите са събрали 6900 подписа.

Джамбазки се надява на областни кметове в Пловдив, Русе, Варна, Силистра, Добрич, Разград, Велико Търново, Ловеч, Шумен, Ямбол, Стара Загора, Благоевград и Сандански. "Няма нито външни, нито случайни хора, а всички са дейци на организацията, наши съмишленици", изтъкна евродепутатът.

По думите му София не е само жълтите павета, а е още "Люлин", "Младост" и "Дружба". Не е важен само въпросът за метрото, а и за градския транспорт. А най-мръсният въздух е циганските махали. Затова ВМРО ще има силна кандидатура и силна листа за София. Джамбазки прогнозира, че надпреварата за кметския пост в столицата няма да бъде между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, каквито са прогнозите в момента. Той не пожела да коментира начина, по който се води предизборната кампания с аргумент, че личен живот няма да обсъжда и не иска от партията му да се "правят на жертви", а вместо това ще предложат конкретни решения.

"Имаме силна парламентарна група, работи се активно и нямаме притеснения", подчерта евродепутатът, като допълни, че с НФСБ работят добре по места. Той се надява да имат общ кмет в Пловдив с кандидатурата на Славчо Атанасов.

Един от акцентите на ВМРО в местното управление ще бъде недопускането на реализация на общински съветници от етнически партии.

"Антибългарската и противоконституционна партия ДПС отново се опитва да се промъкне през задния вход с някакви фалшиви коалиции. Това ще бъде нашата темата и един от основните въпроси", отбеляза Джамбазки.

От своя страна депутатът Юлиан Ангелов посочи, че в близо 30% от общините в България воеводите ще бъдат с НФСБ под различни форми - дали с подкрепа или в по-широка коалиция. Той е категоричен, че не Фандъкова и Манолова, а ВМРО ще бъде голямата изненада на предстоящите местни избори. "На хората им писна всеки да говори различни неща. Имаме няколко варианта за кмет на София и трябва да покажем, че можем да решаваме проблемите", увери Ангелов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във