Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО също иска разговор с Борисов за управлението

Искрен Веселинов

ВМРО иска диалогът в управляващата коалиция да започне. Това каза заместник-председателят на патриотичната партия Искрен Веселинов във връзка с твърденията на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че има заплаха за промени в отношенията с ГЕРБ. 

"Има неща, които вървят добре, но други не. От есента ще започнат разговори с партията на Бойко Борисов. Няма да искаме нови позиции. Негативните страни на управлението трябва да бъдат изговорени", подчерта Веселинов пред Нова телевизия..

От ВМРО искат безплатни детски градини и ръст на пенсиите. Заместник-председателят е съгласен с твърденията на Симеонов за ТЕЦ-Варна и придобиването на собствеността от Ахмед Доган. Процедурите, по които се разпределял студеният резерв, не били достатъчно прозрачни според него.

За предстоящия местен вот войводите дават зелена светлина на общинските си структури да се явяват заедно с "Атака". ВМРО ще влязат със свой кандидат в битката за София. За химическата кастрация Веселинов отсече, че съкратеното съдебно следствие е "цирей в наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс". 

Припомняме, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов предложи на фокуса на обществото химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения. Мотивът за предложението в жестокото изнасилване и последвало убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във