Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО скочи срещу провеждането на гей парада

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера изпрати сигнал до вътрешния министър Валентин Радев, в който настоява, да се забрани провеждането на гей парада в София, на 9 юни. 

Според Контрера провеждането на "прайда" нарушава редица закони - например Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската собственост и Закона за МВР. И се аргументира, посочвайки, че е недопустимо да се правят контролно-пропускателни пунктове, да се пречи на гражданите часове преди гей парада да преминават през парка

"Недопустими практиките да се блокират цели улици и тротоари като зони за сигурност за едно де факто частно парти", каза зам.-председателят на комисията по обществен ред и сигурност към СОС.

Контрера се възмущава, че охраната на гей парада се плаща от всички данъкоплатци. "1200-1300 полицаи ще охраняват мероприятието, което ще струва над 160 хил. лв. от бюджета на МВР. "При толкова охрана от полицейски служители това означава, че има данни за заплаха за обществения ред", казва той. 

Карлос Контрера упреква министъра на вътрешните работи, че за втора поредна година "не взема отношение по темата и допуска явно нарушаване на закона, за да се угоди на организаторите на гей парада".

Facebook logo
Бъдете с нас и във