Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите

Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов

"От ВМРО излизаме сами на парламентарните избори", заяви организационният секретар на партията Юлиан Ангелов по време на брифинг в Народното събрание. Ангелов обясни, че това решение е продиктувано от структурите на партията и от резултатите на местните и европейските избори.

Другият участник в коалицията "Обединени патриоти" - НФСБ е уведомен за решението. 

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов обясни, че причината за раздялата с НФСБ не е конфликт, а резултат от настояване от структурите и нови стратегически цели, които си поставя партията му: ''Няма лоши отношения. Няма някакви напрежения или идеологически различия. Истината е, че ВМРО се развива и като цяло ние имаме една визия за развитие на патриотичното движение, което трябва да продължим сами. Сега ще положим усилия да превърнем ВМРО в една сериозна гражданска платформа."

От партията са убедени, че ще успеят самостоятелно да се преборят за влизане в следващото Народно събрание, а листите им са отворени и в тях ще бъдат включени експерти в т.нар. гражданска квота.

Решението за самостоятелното явяване на изборите съобщи по-рано в профила си във Фейсбук и пиарът на ВМРО Екатерина Анева.

"Това е! Всяко начало има и своя логичен край. ВМРО поема път към самостоятелно явяване на парламентарните избори на 4 април. Показахме, че можем на два вида избори през 2019 г. - евро и местни.  И се справихме много добре“, написа Анева и публикува информация, според която на заседание на Изпълнителната комисия заедно с депутатите снощи с 18 на 3 гласа е било взето решение за самостоятелното явяване на вота на 4 април.

В четвъртък вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че в партията преобладават нагласите за самостоятелно участие в парламентарните избори. 

Според Каракачанов Върховният административен съд не може да задължи формацията му да се яви на избори в коалиция с „Атака“. Думите му бяха по повод решението на съда, че от името на коалицията „Обединени патриоти“ не може да бъде изключена партията на Волен Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във