Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО ще подкрепи ГЕРБ за промените в Конституцията, но не и при празен чек

След като премиерът Бойко Борисов поиска промени в Конституцията, ВМРО също даде заявка за поправки в основния закон. "Ще подкрепим ГЕРБ, ако те подкрепят нашите искания за конституционни промени. Няма как да се подпише празен чек", заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

Малко не разбирам радетелите за съдебна реформа, това е тяхна единствена кауза от доста години, те настояват това да се случи през Велико народно събрание,  а в момента, в който им се предлага, казват – няма нужда, ние искаме нещо друго, отбеляза той в ефира на бТВ.

Важна е не бройката, а как се избират народните представители, посочи още Джамбазки за идеята за намаляване на броя на депутатите. „Ако продължават да се избират както досега, с купен вот в махалите, с манипулации, няма значение дали са 240 или 120“, категоричен е евродепутатът.

„За това настояваме за задължително гласуване, за избирателен образователен ценз, това са неща, които ще променят начина, по който се избират народните представители“, обясни зам.-председателят на ВМРО.

Според него няма никаква дискриминация в това да си грамотен, когато избираш.

За наборната военна служба, той посочи, че настояват за нея, защото е важно на първо място по геополитически причини. Според него все повече държави се връщат към задължителната наборна военна служба.

„Предлагаме държавата да насърчава образованото родителство. Хора, които са част от протеста настояват формулировката за брака като съюз между мъж и жена, да се промени“, посочи Джамбазки.

„Еднополовите бракове, сключени в чужбина – няма да имат никаква тежест, това не е съотносимо в България Европейското законодателство не ни кара задължително да признаем еднополовите бракове“, заяви още Ангел Джамбазки.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във