Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО с протест срещу предлаганото увеличение на парното и тока

Протест на ВМРО пред Комисията за енергийно и водно регулиране блокира за минути движението по бул. "Дондуков" в столицата. Членове и симпатизанти на партията протестираха срещу готвеното поскъпване на тока и парното. За кратко се стигна до сблъсъци между протестиращи и блокирани шофьори. Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди заяви, че започват всекидневни протести в цялата страна.

„Виждате, че парното се вдига с 40% в София, а и на много други места - с огромна надценка. Причината за това е абсолютно неадекватната политика на любимия ни премиер и за това, че трябва да плащаме на посредници, защото голяма част от държавите в Европа плащат без проблем – превалутират в рубли, а само ние сме големите мъже. Всъщност неадекватната политика води до незапомнена инфлация! Оттук нататък това ще бъде ежедневно! Ние вече казахме, че по темата Македония „очаквайте неочакваното“. Ще правим такива акции постоянно и навсякъде“, каза той.

От ВМРО поискаха страната да спре износа на евтин ток и мораториум на плащанията на зелените квоти, които драстично повишават цената от ТЕЦ-овете.

Вчера регулаторът изчисли, че от 1-ви юли парното и топлата вода трябва да поскъпнат с близо 40 процента средно за страната, а токът за бита - с 3 на сто. Цените тепърва ще бъдат обсъждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във