Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО регистрира кандидатпрезидентската си двойка

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и кандидатпрезидентската двойка на партията доц. Милен Михов и Мария Цветкова при регистрацията в ЦИК.

ВМРО регистрира кандидат-президентската двойка на партията - Милен Михов и Мария Цветкова.

Претендентите за „Дондуков“ 2 ще отстояват политиката на ВМРО, че президентската институция трябва да обединява, а не да разединява нацията, каза лидерът на партията Красимир Каракачанов.

„Чрез тази кампания ще се опитаме да наложим още една теза в обществото – промяна в конституцията и промяна на президентските правомощия. Защо? Ето виждате каква е ситуацията в България – разделено общество, мразещи се политици. Именно в една такава ситуация президентската институция трябва да е тази, която да даде път на държавата и да носи отговорност“, обясни Каракачанов.

„Ето я нашата кандидатпрезидентска двойка – изваждаме хора, които са се доказали в своя обществен живот, достойни българи, отстояващи българския национален интерес“, добави той.

Каракачанов определи като анонимен донос разпространената вчера информация за кандидат-президента на ВМРО Милен Михов, че е дисциплинарно уволнен от Великотърновския университет, тъй като нямало подпис, a мотивите били чисто политически.

„Айде поразровете се. Ако предположим, че ректорът е авторът на това писмо - един човек, който дълго време беше дундуркан от ДПС и ГЕРБ – факт, сега е в инициативния комитет на Радев, един човек, който държеше възхваляващи речи на Бойко Борисов преди 3 години, преди една година говореше за корупцията в ГЕРБ, така че според вас няма ли политически мотиви“, каза лидерът на ВМРО.

Facebook logo
Бъдете с нас и във