Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО протестира пред турското посолство в София

Партията на вицепремиера Красимир Каракачанов - ВМРО, излезе на протест пред турското посолство. Поводът е изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, че Анкара се е намесила в промените в Закона за вероизповеданията у нас.

В декларация от ВМРО заявиха, че "нахалството на турските управници" е преминало границите на дипломатическото благоприличие и настояват южната ни съседка да се извини.

"България е суверенна държава, която сама взема своите решения. Турция трябва да се извини!", заявиха в своя позиция от ВМРО, след като Анкара отказа да се извини за думите на първия ѝ дипломат. 

Каракачанов и хората му настояват за забрана за финансиране на вероизповеданията от чужди държави, физически лица, фирми или организации.

"Ако ти желаеш да си добър съсед, но твоя съсед не желае, няма как да сте добри съседи. Турция в момента прави точно това. Все повече и повече се превръща в някакъв Ердоганов султанат, който недопустимо и явно нахлува в България. Гледаме Кипър - мислим за България. Свидетели сме на една пълномащабна атака, извършвана по всички линии от турската държава.", заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във