Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО обвини ДПС в политически натиск върху директор на училище в Рудозем

ВМРО обвини ДПС в политически натиск върху директора на средното училище "Св. св. Кирил и Методий" в Рудозем - Сийка Кирякова. От ВМРО настояват Министерството на образованието да направи спешна проверка.

"В последните месеци върху Сийка Кирякова се оказва брутален политически натиск", каза депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Директорката е била подложена на това от страна на кмета на Рудозем Румен Пехливанов. "Който, пак казвам, е пореден мандат кмет от ДПС  - тя да напусне училището, и съответно да се назначи кадър на ДПС там. Това всичкото нещо се случва за съжаление с мълчаливото съдействие и съгласие на нашите коалиционни партньори от ГЕРБ и от района, със съгласието на областния управител. Подавани са десетки сигнали от страна на г-жа Кирякова към всички отговорни институции и за съжаление този натиск не спира", коментира Сиди.

За последните три години, откакто Кирякова е директор на училището, са извършени 54 проверки по най-различни сигнали, които обикновено са анонимни и не установявали нарушения, допълни депутатът. "Родопите не са и няма да бъдат бастион на ДПС, колкото и да им се иска на някои политически лица там. Ние ще направим всичко необходимо да спасим г-жа Кирякова от позорно уволнение от директорския пост на училището", подчерта той.

ВМРО настоява за спешна среща с образователния министър Красимир Вълчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във