Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО обсъди с премиера мерки срещу циганската агресия

Представители от ВМРО се срещнаха с премиера Бойко Борисов във връзка със зачестилите случаи на ромска агресия срещу служители на МВР и Министерство на отбраната и проблемите с битовата престъпност. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

На срещата в Министерския съвет са присъствали кандидатът за член на Европейския парламент Ангел Джамбазки, депутатите Александър Сиди, Милен Михов, Юлиан Ангелов, Красимир Богданов, Атанас Стоянов, както и заместник-министърът на правосъдието от квотата на ВМРО Николай Проданов.

Воеводите припомнят, че в понеделник, на 29 април, след поредния случай на агресия в Куклен, отново са поискали спешното приемане на концепцията за справяне с маргинализираните маси, предложена от вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.

"Отново поискахме служителите на реда да получат неприкосновеност и настояхме внесените в Народното събрание законопроекти за неизбежната отбрана, а именно отпадането на бързото производство за тежки престъпления, отпадането на "споразуменията" с Прокуратурата и повишаване на наказанията за маловажни кражби да бъдат придвижени и гласувани в спешен порядък", посочват от партията. Те допълват, че всички тези теми са били подробно представени и обсъдени с министър-председателя Бойко Борисов. Обсъдени са били и проектите за модернизация на армията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във