Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО номинира Веселин Личев за пореден кметски мандат в Сопот

Веселин Личев

Веселин Личев е издигнат от ВМРО за пореден кметски мандат в община Сопот. Това обяви на пресконференция в града евродепутатът и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки.

На брифинга присъстваха също народният представител Александър Сиди, общинските съветници от ВМРО в Пловдив Стефан Послийски и Нина Гьошева, ген. Димитър Шивиков, както и местният председател на партията Никола Пингелов.

Кандидатът за кмет направи ретроспекция на свършеното от него и екипа му по време на миналия мандат и на работата на настоящото управление. През 2015 г. оставихме в община Сопот 1,5 млн. лв., сегашната местна власт тегли ненужни заеми от 1,1 млн. лв., вкара вътре чистотата с 300 хил. лв., натрупа огромни задължения към местни доставчици за около 600 хил. лв.. Има и 2 млн. лв. глоба от МОСВ. Тихомълком се разпродава имущество, Сопот е на тезгяха. Искаме промяна – бърза, категорична и рязка. Искам бъдеще за красивата ни община и съм готов да ви го дам, каза още Личев.

"Спираме се на човек, който е доказал себе си като управленец. Убедени сме, че Сопот ще се управлява отново качествено и смислено.  Това е осмислен, а не пожарен избор", поясни Джамбазки. Според него, ако влязат в битка с ГЕРБ за място на балотажа или кандидатите им се изправят един срещу друг на втори тур, ВМРО ще победи.

Кандидатът за кмет Веселин Личев благодари за подкрепата и говори за екипа и платформата, която предлага, за да се извади Сопот от застоя и изолацията, в която се намира последните 4 години. "По традиция жителите на Сопот държат и ценят ВМРО, защото имаме много обща история, заради подкрепата на барикадите, преди възстановяването на общината и оказаната юридическа помощ при опитите за саморазправа със стачкуващите сопотненци", разкри кандидатът. Той представи програмата си като "реалистична, конкретна, визионерска, балансирана, с много креативни идеи, амбициозна, динамична, новаторска и очертаваща пътя за развитието на всички сектори и сфери в развитието на община Сопот" По думите на Личев е необходимо тя да бъде подкрепена от всички граждани и партии.

Ангел Джамбазки сподели още, че бившият кмет на Сопот Веселин Личев е човек с опит и размах. Той притежава качества, които ще върнат общината в нормалния ѝ вид. Убеден съм, че на 27-и октомври ще се поздравим с победа, каза евродепутатът.

Народният представител Александър Сиди заяви, че на това състезание ВМРО излиза с едни гърди напред, защото с годините е доказала, че може да бъде стабилен фактор, който да поведе България към по-добро. "Вярвам, че г-н Личев и неговият екип са точно това, от което Сопот има нужда", посочи депутатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във