Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО ликува: Победихме "джендър" образованието

Партията на вицепремиера Красимир Каракачанов празнува победа след решението на Конституционния съд, че Истанбулската конвенция не съответства на основния закон в държавата. 

Патриотите бяхме категорични в искането си Истанбулската конвенция да бъде изтеглена и под наш натиск това стана факт, изтъкват в позиция от ВМРО. 

"След консултации с водещи юристи, ние от ВМРО изказахме своите аргументи и обърнахме внимание, че при ратифицирането ѝ ще се наложат не само законодателни промени (в над 20 закона), но и на фундаментални текстове от Конституцията на Република България, чиято промяна може да направи само ВНС (като чл. 6 от КРБ). Изкарахме „на светло“ скандални моменти като въвеждането на джендър като понятие, легитимирането на транс и интерсексуалността като терминология, финансовите ангажименти, които държавата поема, легитимирайки документа, както и недопустимото въвеждане на джендър образование в детските градини и училищата", казват хората на Каракачанов. 

"Ето, че Патриотите от ВМРО спечелиха още една битка в името на Майка България! България над всичко!", ликуват от ВМРО. 

"С отрицателна позиция излезе и Българската православна църква, която е била толкова категорична последно през далечната 1943-та година, при спасяването на българските евреи. Битката на Патриотите от ВМРО се превърна и в обща битка на Обединени патриоти, а в последствие и на цялото българско общество.
През своята 125-годишна история ВМРО – БНД винаги е бранило българщината, ценностите и морала, дълбоко вкоренени в традициите и нравите на българския народ. Ето защо ние поведохме битката и срещу скандалната Истанбулска конвенция, която чрез своята философия директно „посяга“ на устоите на българското общество и поставя под съмнение бъдещето на децата ни", пишат още Каракачанов и компания. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във