Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО издигна евродепутата Ангел Джамбазки за кмет на София

Ангел Джамбазки е кандидатът за кмет на София на ВМРО. Това обяви на брифинг в събота лидерът на партията Красимир Каракачанов.

Преди представянето той заяви, че местните избори са много по-важни от всякакви други избори, защото от хората, които се избират за кметове, зависи решаването на непосредствените проблеми на всеки гражданин.

„Това е една силна кандидатура, която не само се наложи като национален политик и лидер, а и която за разлика от други има своя немалък опит като общински съветник и човек, борил се за проблемите в София“, заяви Каракачанов

Евродепутатът, номиниран за столичен градоначалник, очерта основните си приоритети - отваряне на Витоша за гражданите, преструктуриране на "Топлофикация", събаряне на незаконните цигански гета, удвояване на общинската полиция, прекратяване на концесията на "Софийска вода" след преглед, ако се наложи.

"София има нужда от сериозно и отговорно отношение", заяви Джамбазки.

Той бе категоричен, че политическата цел на ВМРО е кмет на София и районни кметове и информира, че детайлна подробна четиригодишна управленска програма ще бъде представена следващата събота, заедно с листата от кандидати за общински съветници на ВМРО.

„София има нужда от отношение към кварталите, София не е само Жълтите павета. "Люлин" е София, "Младост" е София, Нови Искър е София, Ботунец е София, Бухово е София... София има нужда от насочване на транспортната схема натам“, коментира още заместник-председателят на партията, цитиран от "Дарик" и добави, че първата заповед, която смята да подпише, е за събаряне на незаконните цигански гета. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във