Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО иска подкрепа от ГЕРБ за кандидата си за кмет на Русе

Лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов съобщи, че са водени разговори с големия коалиционен партньор в управляващата коалиция – ГЕРБ, преди местните избори. Патриотичната партия е предложила взаимна подкрепа на кандидатурите в големите областни градове.

"Ясно е, че в Пловдив ще имаме различни кандидатури. Аз съм предложил подкрепа за нашата кандидатура в Русе - изключително силна кандидатура (заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинав – б.р.), която два пъти отива на балотаж срещу досегашния кмет на ГЕРБ, като за сметка на това ние сме готови да ги подкрепим в 5-6 други областни центрове”, каза Каракачанов. Той посочи, че за София двете партии ще имат отделни кандидатури.

„Не искам отсега да говоря за имена, защото на 2-ри се събираме. Ръководството на ВМРО утре има заседание, на което ще разглеждаме кандидатурите", поясни вицепремиерът.

Красимир Каракачанов участва в традиционното почитане на паметта на войводата Тодор Александров край гроба му до параклиса "Свети Илия" до село Сугарево, Мелнишко.

"Тодор Александров е една от най-големите фигури в българската история. Още 34-та година е описан в Енциклопедия Британика като велик водач на българите в Македония. Един човек, който се е борил и срещу турското робство, след това след сръбската окупация на Македония. Както виждате и тази година има много хора от Република Македония. Въпреки всичките опити на политиците в Скопие десетилетия наред да отричат българската история, да слагат квалификации и епитети на Тодор Александров като "бугарски националист" и какво ли не друго, виждате, че истината си пробива път, въпреки всичко", каза лидерът на ВМРО преди началото на церемонията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във