Банкеръ Weekly

Общество и политика

ВМРО и НФСБ обсъждат евроизборите без Сидеров

Волен Сидеров и представители на "Атака" отново не са присъствали на заседанието на малката коалиция "Обединени патриоти" на 16 януари вечерта, въпреки че са били официално уведомени. Това потвърди пред журналисти в парламента и коалиционният му партньор Валери Симеонов, лидер на НФСБ.

"Не бяхме в пълен състав - за трети път нямаше представители на "Атака", но ние си проведохме планираното заседание", обясни Симеонов. Явяването НФСБ, ВМРО и "Атака" на европейските избори - заедно или поотделно, е била основната точка в дневния ред, но финално решение все още няма.

Преди няколко месеца самият Сидеров първи призова да започнат разговорите за евроизборите и да се явят заедно. Тогава той отрече, че повод за първия голям скандал между тримата лидери в "Обединени патриоти" е неговото желание да оглави листата за евровота. В същото време от ВМРО продължават да настояват водач да си остане сегашният депутат в Европейския парламент Ангел Джамбазки, срещу което засега от НФСБ нямали нищо против.

По неофициална информация представители на ръководството на формациите на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са напомнили в деня на заседанието на Сидеров, че предстои такова, и той е потвърдил, че знае, но впоследствие не е отишъл. А в отговор на есемесите по-късно обяснил, че нещо важно му е изникнало и не може да присъства.

Съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов отхвърли твърденията за разпад на тази коалиция заради несъгласието му да се преговаря със САЩ за самолети Ф-16. В кулоарите той омаловажи разногласията с лидера на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов по тази тема.

Facebook logo
Бъдете с нас и във