Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО: Единственият път пред Скопие днес е отрезвяването, а не хитруването

Единственият път пред Скопие днес е пътят на отрезвяването, а не на хитруването, заявяват в декларация народните представители от ВМРО.

От партията посочват, че на фона на сериозна ескалация на езика на омразата в Република Северна Македония, в петък е била отворена вече затворената тема за цар Самуил, с което историците от страна на Република Северна Македония са провалили работата на смесената комисия по исторически въпроси.

"Хубавото е, че междувременно Заев каза няколко верни неща. Бучковски - още повече. И заслужават поощрение. Но докато едната си ръка политическият връх в Скопие подава за ръкостискане, другата е свил в скрит юмрук", коментират от ВМРО.

"Затова и е време да кажем: няма да стане така, братя! Саботирайки диалога с България, Вие само саботирате още повече шансовете на Скопие да стане един ден част от Европейския съюз. С това няма да навредите на България или на ЕС, ще навредите на народа на Македония. Народ, който не е виновен за нищо", се казва в декларацията.

"Заев сега говори, че трябвало да минат изборите в София. И греши. Защото българските политици са единни в позицията си. Който и да спечели изборите, ще поддържа една линия: отстояване на историческата истина и справедливост", заявяват от ВМРО. И посочват: "Ако някой в България се поддаде на външен натиск, самият народ ще го презре".

"Затова единственият път пред Скопие днес е пътят на отрезвяването, а не на хитруването. С хитруване няма да стане. ЕС не е място за хитруване. Докато има хитруване, ще има вето", посочват от ВМРО. И заявяват, че няма да допуснат отстъпление от твърдата позиция, която България заема. Тук сделки са недопустими, се подчертава в декларацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във