Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО: Докато НПО-тата пишат жалби, циганите продължават да безчинстват

Имаме съмнения за безпристрастността на органа! Докато НПО-тата пишат жалби и ядат с тях на една маса, циганите продължават да безчинстват. Това се казва в позиция на ВМРО по повод появилата се снимка на ръководството на Комисията за защита от дискриминация с Ачо Йорданов, на която ясно се вижда, че е правена в неформална обстановка – на маса. Заедно с нея се появи и друга снимка на Ачо с турското знаме и портрет на Ататюрк.

"Няколко дни след като представящият се за председател на сдружение „Единство“, известен още като Ачо циганина, пусна жалба за насаждане на омраза срещу заместник министър-председателя, министър на отбраната и председател на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов, той доразви сюжета, като в национален ефир заяви, че на същата „софра“ са били и други правозащитни организации, а мястото и поводът бил семинар, организиран от КЗД. За снимката с турските символи пък имаше други аргументи – че е правена в Турция, а той е в приятелски взаимоотношения с нея и това е съвсем нормално", се казва в позицията.

Поради тази причина партията се съмняват в безпристрастността на взиманите от комисията решения.

"Целта на подобни надинституционални мандатни органи е да бъдат напълно независими. Организирането на семинари и каквито и да било други подобни срещи с НПО-тата, които са основен техен жалбоподател, и очевидно ядат и пият с техните представители, сериозно хвърля сянка върху работата им. Как би реагирало обществото, ако прокуратурата направи семинар за адвокатите и да пирува с тях? А помните ли скандала със семинара на съдиите, финансиран от „Америка за България“? Ето защо депутатите на ВМРО още в първия пленарен ден на парламента ще внесат искане за изслушване на Комисията за защита от дискриминация на заседание на Комисията по вероизповеданията и права на човека в парламента", се казва още в разпространената позиция.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във