Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО блокира дома на премиера

Ангел Джамбазки и Александър Сиди, двама от съпредседателите на ВМРО, заедно с привърженици на партията, са пред сградата, където живее премиерът Кирил Петков. Те са блокирали изхода с настояване да разговарят с него. 

Ангел Джамбазки поясни, че той и колегите му искат да видят документите по т.нар. френско предложение по казуса "Северна Македония" за даване на съгласие за започване на преговорите с ЕС. Те настояват и за заседание на парламентарната комисия по външна политика.

На страницата си във "Фейсбук" Джамбазки излъчваше на живо демонстрацията. "Причината да сме тук е, че искаме да чуем от министър-председателя отговори на въпроси, които ни се струват важни по отношение на двойната външна политика към Северна Македония“, каза Джамбазки.

"Искам каквото и да има като предложение да бъде разгледано в открито заседание и българското общество да бъде запознато с него. В момента обаче виждам отлагане на комисията по външна политика. В предложението виждам изключително слабата гаранция в изтеклите текстове. Аз лично не съм виждал нещо официално написано", каза още евродепутатът.

Той отправи и въпрос към премиера кога ще подаде оставка.

В 12 часа ВМРО организира протест пред НС под наслов "Не предавай Македония".


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във