Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМА и „Пирогов“ продължават да ваксинират без записване

От рано сутринта пред спешната болница се образуваха опашки от желаещи да си поставят доза-защита. Работното време е от 8:30 до 17:30 ч.

"Зелените коридори" ще продължават да работят решиха експертите от ваксинационния щаб. 

По време на празниците всички желаещи можеха да се имунизират без предварително записване в 26 пункта в цялата страна. Началото на последните „зелени коридори“ беше дадено на 30-ти април, а интересът  се оказа голям още от първия ден. Това най-вероятно се дължи най-вече на факта, че този път хората могат да избират дали да се имунизират с векторна или с РНК ваксина.

"Имунизацията срещу Covid-19 у нас ще продължи да се осъществя през три канала: при общопрактикуващите лекари, в имунизационните пунктове със записване на час през електронната система и при налични свободни количества ваксини – в зелени коридори, които всяка болница ще преценява кога и при какъв график да отваря", обясниха в понеделник  директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) Богдан Кирилов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Все още централизирана информация къде точно ще се случва това няма. Ясно е, че ще става по преценка на лечебните заведения според капацитета им. Засега „Пирогов“ и ВМА в столицата обявиха, че очакват желаещите да се ваксинират без предварително записване. 

От рано сутринта пред спешната болница се образуваха опашки от желаещи да си поставят доза-защита. Работното време е от 8:30 до 17:30 ч.

"От началото на май досега срещу Covid-19 са ваксинирани около 125 000 души, голяма част от тях в разкритите за празничните дни зелени коридори", отчете шефът на ИАЛ.

В понеделник пристигна нова пратка от близо 274 000 дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във