Банкеръ Daily

Радан Кънев:

Властта насъсква гражданите едни срещу други

Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев разкритикува предложените от здравния министър в понеделник нови противоепидемични мерки, защото  към тях не са приложени планове за подкрепа на икономиката и механизми за компенсации.

Ето какво написа Кънев в профила си във Фейсбук:

Добре е да съхраним разум и спокойствие.

Спорът за здравните мерки е вреден без правителството да е представило икономическите и социални мерки за компенсация. Здравните мерки са нужни, спешни, закъснели. Но те не могат да бъдат наложени и дори обсъждани без икономическите.

Това е политически и психологически капан. Властта, вместо да предложи всеобхватна и съгласувана политика за борба с кризата, насъсква гражданите и общностите едни срещу други. Следващата стъпка е Борисов да изиграе “доброто ченге” и да обезсмисли предложенията на МЗ и щаба...

Здравни мерки без нов бюджет и икономически пакет компенсации не са сериозна основа за разговор и обществено съгласие. А налагането им, на фона на разточителен, предизборно-“социален” бюджет, е чисто престъпление, също както и бездействието на фона на рекорден брой жертви, особено сред медиците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във