Банкеръ Daily

Общество и политика

Владислав Панев изрази резерви към предложените министри

Втората за днес среща в парламента на "Има такъв народ" - с "Демократична България", започна без председателя на парламентарната група на коалицията Христо Иванов. 

От страна на "Има такъв народ" са кандидатът за премиер Пламен Николов, Тошко Йорданов, Филип Станев и други. От страна на "Демократична България" са Владислав Панев и Цецка Бачкова, които за заместник-председатели на парламентарната група.

Разговорите между ИТН и ДБ също бяха кратки, както тези с "Изправи се БГ! Ние идваме!". Бил е представен само съставът на проектокабинета.

След срещата Владислав Панев, съпредседател на коалицията "Демократична България", изрази резерви към предложените министри. В ДБ няма промяна към кандидатурата на Пламен Николов, която те смятат като неподходяща. Тепърва ще решават дали да подкрепят такъв кабинет.

"Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета", каза заместник-председателят на ПГ на "Демократична България" Владислав Панев пред журналисти след срещата с кандидат-премиера Пламен Николов и представители на "Има такъв народ". Той уточни, че отсъствието на Христо Иванов и Атанас Атанасов от срещата с кандидат-премиера не значи бойкот на преговорите.

„Ще обсъдим всички плюсове и минуси. Не бих искал да коментирам. Доколкото виждам имената вече са изтекли в медиите. Не бих искал да коментирам отделни имена. Тепърва ще обсъдим в парламентарната група дали ще го подкрепим или не. Да, Петър Илиев е предложен за министър”, това обяви депутатът от “Демократична България” Владислав Панев пред журналисти.

Според него, както се вижда от действията на "Има такъв народ", е възможно да претърпи промени съставът на Министерски съвет.

От партията са поискали "Има такъв народ" да представят документ, който да потвъждава каква ще бъде управленската им програма. За коалиция между двете партии не е говорено.

"Поискахме от ИТН да представят управленска програма. Потвърдиха, че имат такава изготвена програма, от която са изнесени само основните приоритеи, но ще изложат цялата версия. За споразумение не сме говорили. Все пак говорим за правителство на малцинството, което те предлагат", поясни на свой ред Цецка Бачкова.

Днес ще бъде заседанието на парламентарната група, но предстои и заседание на органите на трите политическа партии, част от "Демократична България".

„Не мисля, че сме отравяли някакви томахавки, за да ги заравяме. Ние сме с цялото намерение да се отнесем сериозно към този въпрос, и ако имаме достатъчно аргументи, ще подкрепим това правителство. Не мисля, че шансовете са повече от 50%. От срещите на работните групи все още останаха теми за доизчистване”, обясни Панев.

Първите разговори бяха с "Изправи се БГ!Ние идваме!" и продължиха около половин час. След тях председателят на парламентарната група Мая Манолова беше лаконична и каза, че ще обсъдят в парламентарната група дали да подкрепят представения им състав на кабинет с кандидат за премиер Пламен Николов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във