Банкеръ Daily

Общество и политика

Владимир Каролев отива на съд за нарушаване на карантината

Бившият общински съветник Владимир Каролев отива на съд за нарушаване на карантинните мерки по време на извънредното положение. Софийската районна прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу него и предстои  чрез системата за случайно разпределение да бъде избран съдията, който ще гледа делото по същество.

Прокуратурата повдигна обвинение на Каролев в края на март, когато той -  без уважителни причини, пътувал от София до Разлог. По това време имаше пропускателни пунктове, през които - от една област в друга, можеха да преминават само хора, които документално да докажат, че това е неотложно. Проверка на разследващите установила, че той е имал декларация, но тя е била подписана от самия него.

За пътуването си бившият общински съветник разказа в профила си във Фейсбук. В поста му, в който обяснява за разходките си между Разлог и Банско, прокуратурата видя „подбуждане на обществото към извършване на престъпление и демонстрация на пренебрежително отношение към въведените противоепидемични мерки“.

След като прекара 24 часа в ареста в Разлог, икономистът беше освободен срещу парична гаранция от 50 000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във