Банкеръ Daily

Общество и политика

Включването на Мангъров в листите предизвика раздор в АБВ

"Явно в АБВ се развиват същите процеси - като в цялото общество. Има хора, които са за мерките и се страхуват, и хора, които виждат цялото безумие на мерките и сриването на икономиката и психиката на хората". Това каза пред БНР доц. Атанас Мангъров, чието влючване в кандидатдепутатските листи на АБВ предизвика спор между настоящия председател на партията, Румен Петков, и нейния създател и пръв лидер - президентът Георги Първанов. Експрезидентът се противопостави на включването на Мангъров в кандидатдепутатските листи на формацията, защото не е съгласен с неговите тези и отношение към пандемията от коронавируса. Петков пък е категоричен, че мястото на инфескиониста е в листите, тъй като имало много хора, които споделят вижданията му.

"Мнението на президента Първанов си е негово и аз го приемам като комплимент. Бих бил неприятно изненадан, ако той имаше положително мнение към моята кандидатура", заяви началникът на Covid клиниката в Инфекциозна болница. Той уточни, че не е в партия АБВ, а е с тях.

"Това, което правя, го правя по неволя, защото виждате, че цяла година съм самотен малък човек. Кучето си лае, а керванът си върви", поясни Мангъров.

Доц. Мангъров коментира пандемията и мерките срещу коронавируса, като отново подчерта, че Covid-19 не е особено опасно инфекциозно заболяване. "Тя не е особено опасна инфекция, а се действа като при особено опасна", отбеляза той.

Доц. Мангъров беше категоричен, че това, което го движи напред, е, че един медицински проблем се използва за съвсем други цели. "Затварят се държави, разрушават се бизнеси. Коя е тази сила, която се опитва да наложи тази нова нормалност? Не искам да живея в нова нормалност, искам животът да се върне такъв, какъвто е. ... Новото е, че се затварят хора, които не са болни", подчерта той.

Според него резултатите от борбата с вируса в България са по-добри, отколкото в други европейски държави, защото при нас мерките са били нормални, а не много строги.

Facebook logo
Бъдете с нас и във