Банкеръ Daily

Общество и политика

Визията на БСП за България: Безплатни детски градини и не на джендър идеологията в училище

БСП представи своята "Визия за България" - документ с алтернативни политики. 

Председателката Корнелия Нинова заяви пред червения пленум, че се предлага алтернатива на системата, а не на ГЕРБ.

"Тази система ни убива, както първи го казаха майките. Икономически кръгове си купили политици от всички цветове. Да спрем разграбването на националните богатства", заяви тя. 

Нинова настоя за прекратяване на сделката за ЧЕЗ, а Закона за концесиите определи като скрита приватизация. 

Соцлидерката очерта проблемите с демографията, липсата на работна ръка. Също видя проблеми в социалните политики, здравеопазването и образованието. 

Тя предложи възстановяване на Напоителни системи в подкрепа на развитието на земеделието, държавна намеса в образованието - безплатни детски градини, изкореняване на джендър идеологията от училищата.

Наред с това социалистката иска преструктуриране на общински и държавни болници - да не бъдат търговски дружества. И настоя за диференцирано ДДС за лекарства и медицински изделия.

Държавните и общинските болници да не бъдат търговски дружества, предложи соцлидерът и пожела да има

Държавата задължително трябвало да присъства в енергетиката, инфраструктурата, здравеопазване, образование, вътрешен ред и сигурност.

БСП предлага и реално електронно управление, което да включва електронна здравна карта, единен електронен данъчен регистър, електронно образование и др. Левицата обещава политика по доходите, инвестиции в нови и с висока добавена стойност производства.

Визията на БСП включва зелена икономика, укрепване на местната икономика. Спасяване на българското училище е амбицията на столетницата. Червените ще се борят за противодействие на битовата престъпност. Обещават още борба с корупцията и демонтаж на паралелната държава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във