Банкеръ Daily

Общество и политика

Висока избирателна активност във Великобритания

Българите гласуват в 132 секции, разположени в различни градове на острова, които отвориха врати за избирателите въпреки съмненията, че няма да има достатъчно желаещи за съставите на СИК.

Избирателната активност във Великобритания е висока.  Изборният ден започна в седем часа сутринта местно време и продълава до 20 часа вечерта, като преминава нормално, без напрежение и дълги опашки.

Българите гласуват в 132 секции, разположени в различни градове на острова, които отвориха врати за избирателите въпреки съмненията, че няма да има достатъчно желаещи за съставите на СИК, съобщи БТА.

Избирателните комисии в чужбина до голяма степен са формирани от доброволци. Посолството на България публикува на сайта си координатите на отговарящите за различните райони, на които условно е разделена територията на острова, с включени Северна Ирландия и Шотландия. За Лондон също бяха определени хора, за да набират доброволци за секциите в Западен, Северен, Южен и Източен Лондон.

Избирателната активност в Лондон традиционно е висока и днешният ден не прави изключение. В града с най-много българи има 46 секции, като четири от тях са на територията на българското посолство, където до късно вечерта имаше и най-много желаещи да гласуват. От посолството потвърдиха, че проблеми с машините не е имало освен смяната на свършили хартиени ролки в принтерите. До момента сигнали за нарушения не са постъпвали.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във