Банкеръ Daily

Общество и политика

Виртуози радват публиката на Моцартовите празници в Правец

S 250 3ebdcc9a a195 495f 9d91 4e1b1af7845d
S 250 c182a8fd a4d1 4572 8d0b 18a9c0d1892c

Туризмът и културата са преживявания. Преживейте прекрасни мигове със световни и български музиканти и солисти, поканени да покажат майсторството си на „Моцарт фестивал“ в Правец.  Това заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева при откриването на тринадесетото издание на Моцартовите празници в Правец в сряда вечерта.

„Фестивалният туризъм е изключително значим за утвърждаването на България като четирисезонна дестинация, той води в страната ни високообразовани туристи, които после стават своеобразни посланици на България по света“, каза зам.-министър Георгиева.

На трибуна на фона на езерото пред хотел „Риу Правец ризорт“ виртуозни певци и музиканти пренесоха публиката в романтичните времена.

Моцартовите празници се организират за 13-и пореден път. Тази година те ще продължат 5 дни. Първата вечер бе посветена на 10-годишнината от присъединяването на България към Европейския съюз. 

Художествен директор на фестивала е оперната прима Христина Ангелакова, която е поканила за събитието прочути световни и български музиканти и посрещаше гостите. Организаторите - „Сдружение Моцартови празници“, община Правец, „Тера тур сървисиз“, са направили завидна музикална програма. При откриването на фестивала приветствие отправи и заместник-министърът на културата Румен Димитров. 

Фестивалът ще бъде закрит с грандиозния спектакъл на операта „Кармен“ от Жорж Бизе с участието на сръбската оперна звезда Саня Анастасия, италианския топ тенор Дарио ди Виетри, баритона Юре Почкай от Словения, Евгения Ралчева, солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера-Стара Загора. Диригент Давид Крешенци от Италия, режисьор Огнян Драганов. Пищната продукция ще бъде представена на площада пред община Правец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във