Банкеръ Daily

Общество и политика

Вим Вендерс пристига у нас заради кампания за безопасен интернет

Световноизвестният режисьор Вим Вендерс пристига в София на 5 април по покана на българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

Носителят на "Оскар", германски режисьор, фотограф, писател и сценарист ще е на посещение у нас, за да се включи заедно с комисар Габриел в дискусии с българските граждани, посветени на европейските политики.
 
Мария Габриел и Вим Вендерс ще дискутират въпросите за безопасността в интернет с ученици от Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън". Вим Вендерс е посланик на кампанията #SaferInternet4EU на Европейската комисия.

Вим Вендерс е германски режисьор, фотограф, писател, филмов продуцент и преподавател по филмово изкуство във Висшето училище по изобразителни изкуства в Хамбург. През 1984 г. получава четири награди на фестивала в Кан за филма си Париж, щата Тексас, сред които „Златна палма“ и наградата „БАФТА“ за най-добър режисьор. Париж, щата Тексас е прелюдия към големия успех, който спохожда режисьора през 1987 г., когато филмът Криле на желанието (1987 г.) му носи наградата за режисура на фестивала в Кан и се превръща в такъв хит, че му правят римейк в Холивуд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във