Банкеръ Daily

Общество и политика

Виктория Василева: Трети мандат няма да подкрепим

От "Има такъв народ" няма да подкрепят правителство с третия мандат. Това заяви Виктория Василева от ИТН след политическите консултации при президента Румен Радев.

"Ние сме единствените, които не се отмятат от това, което сме говорили. Никой не може да ни обвини, че си сменяме мнението през ден. Няма политическа логика да не подкрепят останалите правителство, предложено от най-голямата парламентарна партия, а в същото време да очакват от нас да подкрепим следващо правителство на малцинството, което странно защо ще управлява с плаващи мнозинства, в което ние също бяхме обвинявани", каза тя.

Василева коментира и призива на лидера на ИТН Слави Трифонов за подкрепа на служебното правителство във връзка със засиления миграционен натиск.

"Независимо от всички политически напрежения и игри, има неща, които са над всеки един от нас. Това са изключително тежки национални проблеми, какъвто е проблемът с мигрантската криза, която много скоро може да почука на нашата врата. Нормално е да постъпим така, както се очаква от едни отговорни български граждани, и да подкрепим тези усилия на правителството, които са насочени към справяне с конкретно тези проблеми", посочи тя.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във