Банкеръ Daily

Общество и политика

Вигенин: "Продължаваме промяната" е акционерно дружество

"Начинът, по който "Продължаваме промяната" беше представен в началото, създаде известни колебания сред нашите членове, че едва ли не президентът се отказва от БСП". Това заяви социалистът Кристиан Вигенин. "Последните дни дадоха ясно да се разбере, че този проект не е създаден от Румен Радев. Струва ми се, че колкото повече минава времето, толкова повече изглежда, че това е просто бизнес проект, който ще бъде регистриран по Закона за политическите партии. Това е едно акционерно дружество, което в момента набира капитал", добави той. По думите му участието на Кирил Петков и Асен Василев в служебния кабинет е било използвано да трупат популярност и да си правят пиар.

"За мен винаги е стоял въпросът защо е това бързане да се направи, тъй като формирането на една политическа партия изисква време и ясни принципи", каза още Вигенин пред bTV. Бившият депутат изтъкна, че партията му категорично стои зад кандидатурата на Румен Радев и се надява, че по този начин вече окончателно са опровергани всички спекулации, които са вървели в последните месеци. "Няма да се опитваме да слагаме Радев в "тесни партийни дрехи". Той заслужава нашата подкрепа“, допълни социалистът.

Тази вечер ще бъде обявен Инициативният комитет за издигане на кандидатурата на Румен Радев за президент, както и неговият председател. "Комитетът е преди всичко знак към обществото за това, че президентът Радев продължава да бъде партийно необвързана фигура, а човек, който показа, че има качествата да води страната. Огромната част от местните структури на БСП подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова. Разбира се, в някои структури има и други имена, които са изпратени към националното ръководство, но преобладаващата подкрепа е за Радев", уточни Вигенин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във