Банкеръ Daily

Общество и политика

Вигенин към Трифонов: Не можеш вечно да заобикаляш трудното

Слави Трифонов

Трифонов е отказал среща със Зоран Заев. Вероятно, защото смята себе си за "никакъв". Няма да го разубеждавам. Ние имаме по-сериозно отношение и към темата Република Северна Македония, и към себе си, написа на страницата си във Фейсбук председателят на Националния предизборен щаб на БСП и водач на левицата в Ямбол Кристиан Вигенин.

"Ако искаш да управляваш, не можеш вечно да заобикаляш трудните теми. Чакаме някаква смислена позиция от "Има такъв народ" по ред важни въпроси, този е един от тях", заявява Вигенин.

На съвместната пресконференция на премиерите Стефан Янев и Зоран Заев в четвъртък, македонският министър председател заяви, че две от партиите са му отказали среща, защото са били заети с предизборни задължения. Той се срещна с лидерите на ГЕРБ и БСП. 

Кандидат-депутатът от БСП Явор Божанков коментира, че срещата на Слави Трифонов със студенти в Пловдив се очакваше с голямо нетърпение, защото лидерът на Има такъв народ не се появява пред медии и рядко говори в публичното пространство.

"От изказванията му обаче не се разбра много, но стана ясно, че той вижда потенциал партията му да е първа политическа сила. Вниманието на всички беше привлечено повече от поведението на Трифонов, а коментарите за това с какво возило е дошъл и че се е движел с охрана са много", коментира Божанков в социалните мрежи. 

Ето какво написа той във Фейсбук

С.Трифонов: ще бъда по-конкретен, когато му дойде времето. 

С.Сакскобургготски: ще ви кажа, когато му дойде времето.

С.Трифонов: пристига с джип (Тойота Секвоя) и дузина гардове.

Б.Борисов пристига с джип (Тойота Секвоя) и дузина гардове. 

Б.Борисов: не идва в парламента.

С.Трифонов: не идва в парламента.

Сакскобурготски дойде, като надежда на демократичната общност. Прегърна се с ДПС.

Борисов дойде с обещание да вкара Доган в затвора. Прегърна се с ДПС.

Явно този път са решили да ни инсталират събирателен образ на всичко до тук: хем не говори, хем не идва в парламента, хем се вози с Тойота Секвоя, хем ни информира за държавните решения през Фейсбук. 

Имам въпрос към сценаристите на тази десетилетна постановка. Фантазия нямате ли? 

Може ли, като сменяте актьорите, малко да променяте и сценария? Че съвсем се отегчихме.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във