Банкеръ Daily

Нинова към българските граждани:

Вие бяхте употребени в политическата игра на Бойко Борисов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с остра декларация, в която обвини председателя на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов в подмяна на дневния ред на обществото.

Скъпи граждани, срещу вас бяха извършени 4 подмени. Вие бяхте употребени в политическата игра на Бойко Борисов. Това обяви в декларация от името на парламентарната група на БСП нейният председател Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

,,Първата подмяна: вашето искане за намаляване на партийните субсидии беше употребено и подменено с опит да се узакони купуването на политици и цели партии от олигарси чрез частно финансиране на партиите. Не че и сега не се случва, но това беше на път да се узакони като практика. Внесените предложения щяха да направят това престъпление закон. Това е поредния опит на управляващите да превърнат корупцията в закон'', посочи Нинова.

,,Втората подмяна: официалното управляващо мнозинство беше подменено от скритото. Коалицията ГЕРБ и "Обединени патриоти" не управлява страната. Управляват ДПС и ГЕРБ'', каза още тя.

,,Трета подмяна: истинските въпроси за вашия живот бяха подменени от процедури. Процедурата победи бедността и неравенствата. Предложенията на БСП за данъчни облекчения за млади работещи в семейство, за преизчисляване на всички пенсии, за намаляване на ДДС върху храни и лекарства не бяха допуснати дори за обсъждане с процедурни хватки, но много по-важно е защо. Защото не са важни за ГЕРБ бедността и неравенствата, както и демографската катастрофа. И докато ви хвърляха прах в очите, че ще намалят субсидията на 1 лев - намерение, което никога не са имали искрено - ЧЕЗ бе продадена на втората ''Гинка''. От 1-ви юли ще се увеличат цените на тока и водата, а при уж огромен излишък в бюджета Министерството на финансите взема нов дълг от 400 милиона, който ще плащаме следващите 20 години'', посочи още Корнелия Нинова.

,,И на четвърто място бе подменена парламентарната република и правовата държава с едноличната и тоталитарна власт на един човек и това е Бойко Борисов. Ето как стана това - без споразумение с "Обединени патриоти", без обсъждане в парламентарната група на ГЕРБ дойде и разпореди 1 лев субсидия. Разпореди го гръмко и с фанфари, а днес го оттегли тихичко и с оправданието, че нямало доклад от бюджетната комисия" ,обяви Нинова. Въпреки това тя вярвала, че има надежда, "че ще спрем безконтролната власт, която си играе с живота на хората, за да оцелее единствено самата тя'', завърши лидерът на опозицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във