Банкеръ Weekly

Общество и политика

Видовден

Доживяхме! Най-сетне станахме свидетели как народни избраници сплетоха мишци в люта схватка с дерибеите от Центъра за градска мобилност към Столичната община. Най-неочаквано истината, че родните депутати са наша кръв и плът, беше потвърдена от служителите в центъра, които изневиделица се разтичаха и за нула време наслагаха скоби по паркираните край Народното събрание возила.


Тогава се разтичаха и депутатите, за да избегнат глобите за неправилно паркиране и за неплатен абонамент. Така за малко да помислим, че каквото важи за всички, важи и за тях. И че по нищо не се различават от редовия столичанин, за когото 30 лв. глоба са си 30 лева. Въпреки слуховете за масово участие на депутати в офшорни фирми и в прочие финансови екзотики.


Оказа се обаче, че българският депутат възприема скобата връз гумата си като провокация. Дори нещо повече - представители на левицата алармираха, че в случая се извършва едно беззаконие срещу българския парламент. Те се аргументираха с това, че ограничението в зоната, в която са паркирани автомобилите им, е обявено за незаконосъобразно. А пък в т.нар. зона за сигурност отвъд загражденията около парламента не действала наредбата на Столичната община за паркиране, защото била отпаднала.


Ако ги слуша човек, работата действително намирисва на провокация и на беззаконие. Да не забравяме обаче, че Столичната община е в герберски ръце, които вероятно силно ги сърби да напляскат политическите си опоненти.


В същото време на никого - и сред депутатите, и сред загладените чиновници в общината, не му иде наум, че столичани с години страдат от паразитите от Центъра за градска мобилност, които в удобна далавера с КАТ смучат изкараните им с пот парици.


Обаче има Видовден. Днес за депутати, утре за дерибеи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във