Параграф22 Daily

Общество и политика

Вицепремиерът Демерджиев лично пратил ДАНС в "Булгаргаз"

Вицепремиерът и служебен вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че лично е разпоредил акциите, свързани с търговията с природен газ. Както е известно, днес агенти от ДАНС влязоха в Министерство на енергетиката и "Булгаргаз", като по първоначанла информация са ровели в документацията, свързана с дейността на предишното правителство. "Проверяваме и сигнал на ГЕРБ. До момента МВР не бе работило по конкретния сигнал. Имаме увереност, че по някои от тези сигнали ще се открият престъпления. Вярвам, че има замесени и лица, които в някаква форма са участвали в управлението", заяви служебният МВР-шеф.

„Работим еднакво по всички сигнали, независимо от кой са подадени. Надявам се резултати да има преди изборите и те ще бъдат огласени. Борим се за установяване на престъпления и наказателни процедури, базирани на годни доказателства“, допълни той.

„Всички сигнали, свързани с т.нар. „мутри“, са издирени, идентифицирани и проверени. Голяма част от тях са замесени в различни политически поръчки и разпределянето на финансовите потоци. При подобни практики се проследява пътят на парите. Има пълен синхрон между институциите“, подчерта вътрешният министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във