Банкеръ Daily

Общество и политика

Вицепремиер и ГДБОП съветват децата за поведението им в интернет

Живеем във време, в което технологиите и дигиталният свят са неизменна част от живота ни. Възползвайте се от тях, но не допускайте те да ви обсебят и да властват в ежедневието ви. Бъдете непримирими към агресията във всичките ѝ форми и сигнализирайте държавните институции при случаи на насилие. С тези думи заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова се обърна към участниците в първият за тази година Съвет на децата към Държавната агенция за закрила на детето.

Вицепремиерът призова участниците с поведението си да дават личен пример. „Покажете на своите връстници толерантност, съпричастност, отзивчивост, отстояване на обществено значими каузи, нулева търпимост към несправедливостта, неграмотността и безделието“, заяви Николова. Тя подчерта, че членовете на Съвета на децата са част от гражданското общество и заедно с представителите на държавните институции могат да направят заобикалящата ги среда по-благоприятна.

В рамките на форума бяха включени обучения за безопасността в дигитална среда с представители на ГДБОП, работа с мобилно приложение за защита на децата в интернет и програма за младежки лидери.

Facebook logo
Бъдете с нас и във