Банкеръ Daily

Общество и политика

Вяра Анкова ще ръководи новините в Нова телевизия

Бившият генерален директор на БНТ Вяра Анкова е новият шеф на новините в NOVA.

Като генерален директор "Информация" и член на мениджърския съвет, тя ще отговаря за развитието на новините, информационните и публицистичните предавания, встъпвайки в длъжност от 9 октомври 2017 г., съобщават от медията.

"Щастливи сме, че в Нова Броудкастинг Груп идва телевизионен мениджър с дългогодишна и богата експертиза в сферата на новините и актуалната информация. Вяра Анкова е обществено призната личност с изключително високи професионални стандарти. Вярвам, че с нейния 26-годишен телевизионен опит ще вдъхнови екипа на Новините на NOVA и заедно ще продължат бъдещото развитие на медията като лидер в новините и актуалните програми", коментира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.

Вяра Анкова започва кариерата си през 1991 г. в отдел "Обмен за чужбина" на БНТ, след което преминава в съботно-неделния сутрешен блок като репортер и редактор на известното предаване "Добро утро". Три години по-късно става водещ на централната емисия "По света и у нас".

От 2004 г. до 2010 г. е директор на "Новини и актуални предавания" към дирекция "Информация" на БНТ. Същата година става 21-вият Генерален директор на Националната телевизия, а през 2013 г. е преизбрана на тази позиция за втори мандат.

Вяра Анкова е завършила Софийския университет "Св. Св. Климент Охридски" със специалност Английска филология. Има специализация по журналистика в САЩ, както и в британската медийна мрежа BBC. Била е чуждестранен специализант на CNN и е правила репортажи за програмата "World Report".

Facebook logo
Бъдете с нас и във