Банкеръ Daily

Общество и политика

Ветеринар от Бургас става депутат от ГЕРБ

Бургаският ветеринарен лекар д-р Стойно Стойнов е следващият в листата на ГЕРБ за депутат в Народното събрание. Досегашният народен представител Диана Саватева се връща в Бургас, за да стане заместник-кмет, и освобождава едно от местата в партия ГЕРБ. След няколко дни окончателно ще се разбере дали д-р Стойнов ще бъде депутат.

Образованието си д-р Стойно Стойнов придобива във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Като ветеринар практикува в собствен кабинет от 1993 г. Там се занимава с високо специализирани услуги за домашни животни като хирургични интервенции, образна диагностика и лабораторни изследвания със собствена апаратура. Д-р Стойнов също е учредител и член на Български Ветеринарен Съюз (БВС).

Той е представител на гражданската квота и като такъв бе на 9-о място в листата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2017 година. 

Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев определи решението на Димитър Николов, кмета на Бургас, да покани в администрацията и екипа си депутата Диана Саватева като много добро. Бойчев е категоричен, че се очаква д-р Стойно Стойнов да заеме мястото, но ако все пак той се откаже, мандатът ще се даде на следващия по ред. В този случай това е председателят на Общинския съвет на Бургас Севдалина Турманова. Тя обаче едва ли ще напусне поста си, заради което мандатът може да отиде при бившия народен представител Румен Желев. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във