Банкеръ Daily

Общество и политика

Весела Лечева: Няма как Манолова да не хареса принципите на БСП

БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Това обяви пред Би Ти Ви Весела Лечева, кандидат за кмет във Велико Търново.

Тя описа Манолова като борбен човек, който избира трудния път за справяне с решенията. На въпрос дали Манолова ще изпълни условието на БСП за подкрепата, а именно - да застане зад платформата на партията, Лечева заяви, че няма как Манолова да не хареса принципите на БСП, защото са създадени в полза на държавата.

"Не е вярно, че партията изгони Мая Манолова. Тя искаше да решава проблемите на държавата и позицията на омбудсман я удовлетворяваше", каза още Лечева. 

"Бяха разписани правила, по които се даваше свобода и възможността на всяка колиция да определи партньорите. Единственото условие е без коалиция с ГЕРБ. В последните 10 години носи само негативи и пропуснати ползи. Даже във Велико Търново сформирахме коалиция АБВ и "Движение 21" - онези които искат да променят модела. 

Националният съвет на БСП решава дали да подкрепи независимата кандидатура на бившия омбудсман Мая Манолова за кмет на София. Пленумът на левицата ще утвърди и номинациите за всички общини в страната.

Дни преди националния съвет днес, софийската организация на БСП почти единодушно подкрепи кандидатуратa на Мая Манолова, издигната от инициативен комитет за кмет на София.

Председателят на столичната структура на социалистите и водач на партийната листа за общински съветници Калоян Паргов подчерта, че БСП се нуждаят от символна победа в столицата:

"Шансът да спечелим София за първи път в демократичната история на страната не бива да бъде пропилян, защото промяната в България започва от София".

След категоричната позиция на софийската структура се очаква пленумът официално да подкрепи Манолова, която получава подкрепата и на вътрешната опозиция в партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във