Банкеръ Daily

Общество и политика

Весела Лечева: ГЕРБ трябва да понесе отговорност за нарушенията на изборите

Проведените частични местни избори в някои населени места бяха една грозна картина, на фона на европредседателството, заради грубото нарушение на всички норми и правила, извоювани от българските граждани- като свободното право на глас. Трудно от София можем да си представим живота в малките населени места. Там хората живеят в постоянен страх. Това заяви зам.- председателят на парламентарната група на БСП Весела Лечева.

Тя добави, че тези места са зависими от централната власт. „Това, което се случи през последните седмици, прескочи всякакви раници. Затова казахме, че ще искаме касиране на тези избори и сезиране на всички европейски институции, отговарящи за правата на хората и върховенството на закона”, добави Лечева.

Тя беше категорична, че политическата отговорност носи ГЕРБ и е сигурна, че Цветан Цветанов познава кандидатите си за кметове. По повод заявлението на премиера, че не познавал кандидатите, тя отсече- това е измиване на ръце. "Аз бях на вота в община Макреш. Твърдя, че всички партньори, които заявиха, че ще подкрепят нашия кандидат, бяха заплашвани. Ние, с всички сили, успяхме да противодействаме на заплахите. Това не може и не бива да се случва”, каза Весела Лечева.

„В Макреш имаше 4 кандидата за кмет. Четвъртият имаше 120 гласа и открито заяви, че ще ни подкрепи. Още от следващия ден, имаше обаждания и заплахи по телефона. Ние изразихме нашата подкрепа към него. Представям си какво ще бъде след една година, на изборите за местна власт”, добави тя.

Весела Лечева каза, че БСП е осигурявала физическа охрана на тези, които са гласували за левицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във