Банкеръ Weekly

Общество и политика

ВЕЛКО ВЕЛКОВ ОГЛАВИ КОМИТЕТА ПО КАПИТАЛОВИ ПАЗАРИ КЪМ АТБ

Асоциацията на търговските банки сформира Комитет по капиталовите пазари. В него участват представители на всички търговски банки - членки на АТБ. На учредителното заседание, което се състоя на 3 юни, за председател на комитета бе избран Велко Велков, началник на управление Инвестиционно банкиране в ОББ, а за негови заместници - Явор Димитров, началник на отдел Корпоративни финанси в Пощенска банка, и Александър Панев, директор Капиталов пазар в Международната банка за търговия и развитие.


Комитетът ще функционира като помощен консултативен орган към АТБ. Основните му цели и задачи ще се изразяват в тълкуване и изработване на становища по въпроси, свързани с непосредствената дейност на търговските банки в областта на капиталовите пазари.


Комитетът ще запознава банкерите с взетите решения, предложения и препоръки по различни проекти на нормативни актове, както и по несъвършенствата на вече действащи закони, свързани с развитието на капиталовите пазари и инвестиционната политика - коментира главният секретар на АТБ Ирина Марцева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във