Банкеръ Daily

Общество и политика

Велизар Енчев зове пенсионерите да дойдат утре пред парламента

Народният представител от "БСП за България" Велизар Енчев със свой пост във Фейсбук призова пенсионери и бунтовни граждани да дойдат утре пред парламента, когато парламентарната група на социалистите ще ностоява законопроектът за преизчисляване на старите пенсии да бъда гласуван и на второ четене. Вчера това предложение на левицата беше прието единодушно от всички парламентарно представени партии и коалиции. Но председателят на Народното събрание Ива Митева отказа законопроектът да бъде гласуван и на второ четене, тъй като имало депутати, които желаят да направят предложения между двете четения. Избухна скандал и заседанието беше прекратено.

 

Ето какво написа във Фейсбук народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Велизар Енчев:

 

„В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани.

Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на  партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз.

7 май е Денят на истината!“

Facebook logo
Бъдете с нас и във