Банкеръ Daily

Общество и политика

Велизар Енчев очаква да бъде изключен от парламентарната си група

Депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев очаква да бъде изключен от парламентарната си група.

„Намирам се в пълна изолация в парламентарната група, след като гласувах срещу Бойко Борисов, даже бях подложен на другарски съд“, обясни Енчев пред Би Ти Ви.

В петък, когато парламентът гласуваше състава и структурата на новото правителство, народният представител гласува „против“ това Бойко Борисов да бъде премиер, въпреки че съпартийците му заявиха подкрепата си за кабинета. Енчев аргументира решението си, като в изказването си от парламентарната трибуна заяви, че Борисов трябва да бъде преследван от закона. Тези му думи засегнаха лидера на ГЕРБ и той напусна пленарната зала.

По думите на Енчев в момента дори се готви точка в правилника на парламентарната група на ПФ, която да е насочена към неговия случай. Според колегите му той рушал авторитета на групата и пречел на нормалната ѝ работа.

Депутатът обяви, че не той, а ръководството е подписало споразумението с ГЕРБ, като само Слави Бинев е бил с някои резерви от останалите му колеги, а самият той е бил категорично против това споразумение. По думите му, ако Патриотичният фронт беше обявил тези си намерения в предизборната кампания, нямаше да получи и 24 хил. гласа.

Енчев смята, че Бойко Борисов няма моралното право не само да е премиер, а дори да управлява пожарна команда. „Нима забравихме разговорите на Бойко Борисов с Вальо Танов за Мишо Бирата... В България нормалните неща са ненормални“, посочи той.

„ГЕРБ е двуглава ламя – Цветанов и Борисов. Единият не може без другия“, каза още Енчев. Той заяви, че избирателите на ПФ не одобряват Борисов и затова той е решил да не го подкрепи въпреки решението на група.

Енчев подчерта, че не се притеснява дори вече да не е депутат, като заяви, че „не се е натискал“ да влиза в парламента. Той дори е подал официална молба пред партията след обявяването на резултатите на ЦИК да не бъде народен представител, но тя не е била приета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във