Банкеръ Daily

Общество и политика

Велизар Енчев напуска Патриотичния фронт

Раздорът в коалицията вече е факт

Определяният като бунтар депутат Велизар Енчев напуска парламентарната група на Патриотичния фронт, съобщи самият той в предаването "Дикoff" по Нова телевизия. Като причина той посочи "тоталната подмяна и политическа измама, която се извършва от ръководството на коалицията". Той обяви, че ще остане в парламента като независим депутат. С него броят на независимите стана четирима, след като в петък ДПС изключиха от групата двама свои народни представители, а един от депутатите на Бареков - Анна Баракова, е с такъв статут още от началото на това Народно събрание.

С напускането на Енчев групата на Патриотите в парламента остава с 18 народни представители. 

Той обясни решението си с аргумента, че вотът на избирателите на фронта е бил подменен, когато коалицията е подкрепила правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок. Енчев определи влизането в управлението като политическа измама и лицемерие, защото съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов  и Красимир Каракачанов не са обявили предварително, че имат намерение да подкрепят ГЕРБ.

"Избирателите дадоха гласа си за НФСБ, а не за правителство на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Корман Исмаилов. Те гласуваха за партията на патриотизма и социалната справедливост, а не за партии, които проведоха грабителска приватизация и корупционно концесиониране, които унищожиха селското стопанство, здравеопазването и социалната система и докараха пенсионерите до просешка тояга", категоричен е Енчев.

Депутатът намекна, че коалицията между НФСБ и ВМРО се намира пред разпад, тъй като между двете партии имало твърде много противоречия. 

Той припомни, че в продължение на години НФСБ остро се противопоставяше на икономическата, финансовата, социалната, вътрешната и външната политика на тези две десни формации – ГЕРБ и РБ, носещи голяма отговорност като управляващи в предишни периоди за днешното тежко състояние на държавата.

Според него казусът „Орхан Исмаилов“ е следствие, а не причина. Причината е обвързването на Патриотичния фронт с две несъвместими като идеи партии – ГЕРБ и РБ.

В интервю за в. "БАНКЕРЪ" преди дни Велизар Енчев прогнозира, че правителството ще има дълъг живот.

Facebook logo
Бъдете с нас и във