Банкеръ Daily

Общество и политика

Велислав Минеков: Време е за тиквеник

Пред “Армеец” разтоварват стадо тикви. Време е за тиквеник. Това написа на страницата си във Фейсбук скулптурът Велислав Минеков, който е част от протестиращото "Отровно трио".  В същото време ГЕРБ се събира на Национална конференция. На форума ще присъстват министри, кметове, депутати, евродепутати и областни управители от партията.  Очаква се премиерът и лидер на  ГЕРБ Бойко Борисов да произнесе реч пред хората си. 

По-рано Велислав Минеков се възмути от хората, които подкрепят протеста, но не участват в него.

"Не ме боли от Недялко, Блъсков, Мадам В, Беновска и цялата пеевска компания. Боли ме от хора, които съм считал за съмишленици. Креватните революционери и философията под плажния чадър е адекватна с дъхът на чесън от устата на каскетните ви тикви. Пожеланото съвършенство е непостижимо дело. В този случаен занаят преглъщането с мълчание е унизително, но полезно", коментира Минеков.

София все още е под блокада. В центъра на града остават 3 палаткови лагера, а някои от протестиращите обявиха гладна стачка.  6-ти ден остава и блокадата край Стара Загора. Протестиращите твърдят, че пускат всички, които искат да минат по пътя към магистрала "Тракия", но ги спирала полицията.  В отворено писмо недоволните настояха кметът на Стара Загора да поиска оттеглянето на органите на реда, които не пропускат автомобили през блокадата. Исканията остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във