Банкеръ Daily

Общество и политика

Велико Търново става икономически и културен партньор на португалския град Брага

Велико Търново и португалският град Брага ще развиват партньорски отношения, това е било обсъдено на среща между заместник-кмета на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков и Антонио Баросо - представляващ кабинета на кмета на град Брага, съобщиха от общинската администрация. 

Ганчо Карабаджакав е запознал госта с възможностите, които Велико Търново предлага за партньорство и за съвместни проекти в областите на изкуствата, културата, науките и образованието, в туризма и бизнеса. Коментирани са добрите перспективи между университетите и академичните общности на двата града.

Гостът от Брага е харесал представянето на града на Международно изложение "Културен туризъм" във Велико Търново. В португалския град има три университета с общо над 20 000 студенти, над 1 000 от тях чуждестранни. Градът е бил столица на провинция Галиция, а понастоящем е утвърден индустриален център и средище на богато културно-историческо наследство.

В хода на разговора са разгледани възможностите за развитието и стимулирането на стартиращ бизнес от млади хора и подкрепата, за инициативите им от местната власт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във