Банкеръ Daily

Общество и политика

Васил Божков се подигра с "Левски", смята Иван Гешев

Васил Божков се подигра с "Левски" и феновете му, за да спасява себе си. Така окачестви операцията с разнасянето на футболните акции главният прокурор Иван Гешев в студиото на БНТ.

"За мен това е подигравка с един от най-великите футболни клубове, с привържениците му и с името Левски. Ясно е, че става въпрос за поредна стъпка в определена защитна стратегия. Това показва, че човекът, който го прави, не го интересува съдбата на клуба и не е левскар. Никой, който милее за съдбата на клуба, няма да направи това. Той го постави за заложник на собствените си интереси.", категоричен е главният прокурор с уговорката, че случващото се в тази посока не е предмет на действия от страна на прокуратурата.

Васил Божков днес за пореден път обвини премиера Борисов, че от 10 години прехвърля собствеността на Левски тайно и задкулисно.

"Ако се погледнат джирата на акциите, ще стане ясно, че г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно". Това написа на страницата си във Фейсбук бизнесменът.

Преди три дни близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на "Левски" Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов. От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион "Георги Аспарухов". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във